[responsive_menu_pro menu="hoofdmenu"]

Dual Fuel vrachtauto’s
Naast diesel wordt tijdens de verbranding ook gas ingespoten. Dit gas betreft zogenaamd 'groengas' welke betrokken wordt uit een Orangegas tankpunt op een km afstand van NE DistriService.

De groene tank met een inhoud van 140 liter is duidelijk herkenbaar. Met deze installatie dragen wij bij aan een CO2 verlaging van ca. 40% ten opzichte van een vergelijkbare vrachtwagen zonder deze installatie. Het gas wordt 'groengas' genoemd omdat het vrijkomt bij bio installaties zoals mest- en afvalverwerking. Door certificaten wordt gegarandeerd dat het getankte groengas volume ook daadwerkelijk overeenkomt met het volume geproduceerde gas uit bio installaties.

Mercedes-Benz Atego Hybride
Sinds 2012 heeft NE DistriService de beschikking over een hybride voertuig. Deze vrachtwagen maakt deel uit van het proeftuinproject Truck van de Toekomst. Met dit subsidieprogramma dragen o.a. NE DistriService en Mercedes-Benz hun steentje bij aan het verduurzamen van het transport over de weg. Een centrale rol is hierin weggelegd voor de Atego BlueTec Hybride. De verrichtingen van de Atego truck wordt nauwlettend gemonitord bij zes transporteurs die zich bij dit project hebben aangesloten.